četvrtak, 25. jula 2024.

Otvorene prijave za “Valjevske filmske susrete”

Objavljeno: 14. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „Valjevski filmski susreti“ otvorili su poziv za prijavu filmova za predstojeće šesto izdanje festivala, koje će se održati od 12-15. decembra u valjevskom Centru za kulturu. Poziv za program kratkih igranih filmova iz regiona važi za sve filmove mladih autora (do 30 godina starosti) sa teritorije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije i Severne Makedonije. Godina produkcije filmova može biti 2018. kao i 2019. Organizatori su saopštili da je rok za prijavljivanje je 20. novembar, a prijava se može izvršiti putem linka https://bit.ly/2N79zgy i besplatna je za sve zainteresovane.

U sklopu programa igranih filmova na festivalu biće dodeljene dve nagrade, o kojima će odlučivati tročlani žiri (čiji članovi će naknadno biti najavljeni) i to: nagrada Slobodan Golubović Leman za najbolji film i nagrada Mladi autor koja podrazumeva novčani iznos od 25.000 din. Ove godine Mladi autor se dodeljuje najboljem direktoru fotografije.

Šesto izdanje festivala Valjevski filmski susreti održaće se ove godine pod sloganom “Van okvira”. Festival neguje stvaralaštvo mladih filmskih autora iz regiona kroz takmičarski program, omogućava razvoj mlade publike kao i filmsku edukaciju srednjoškolaca. Glavni program čine filmovi mladih autora kratkog igranog metra, kao i dugometražni filmovi iz zemlje i regiona, uz propratne programe, koji uključuju muzički program i radionice.

Različite programe festivala podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Valjevo, Regionalna kancelarija za saradnju mladih i Filmski centar Srbije. Organizator festivala je Valjevska kulturna mreža.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *