četvrtak, 29. februara 2024.

Otvoreni bazeni možda rade od 15. juna?

Objavljeno: 4. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Za sada nema informacija kada će početi ovogodišnja kupačka sezona u kompleksu SRC Petnica čiji bazeni rade od 1. juna, ali isključivo za treninge plivačkih i vaterpolo klubova.

Kako kaže direktor UFK “Valis” Aleksandar Mijailović, za sada postoje samo nezvanične informacije da bi otvoreni bazeni u Srbiji sa radom mogli početi polovinom ovog meseca.

“Mi smo sezonu u potpunsoti pripremili, ali zvanične najave kada bi kupališna sezona mogla početi nema. Za sada postoje samo neke nezvanične najave da bi kupališta mogla biti otvorena od 15. juna, ali to za sada nije potvrđeno“, kaže Mjailović, dodajući da u svakom slučaju cene karata za korišćenje petničkih bazena ove godine neće biti povećane, već će ostati na lanjskom nivou.

Što se tiče uslova o zaštiti od prenošenja virusa u uslovima pandemije, Mijailović napominje da od nadležnih organa još nisu dobili spisak mera kojih bi trebali da se pridržavaju. Površina kompleksa SRC Petnica je pet hektara, tako da je kapacitet do 4.000 ljudi, a prosečan broj posetilaca tokom letnje sezone je 2.500 osoba.

“To znači da imamo sasvim dovoljno prostora i za mere fizičke distance. Uostalom, kada i ukoliko stignu posebni uslovi mi ih svakako moramo poštovati. Za sada ih nema, a ukoliko ih bude građani će svakako o tome biti informisani”, kaže direktor “Valisa”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *