nedelja, 21. jula 2024.

Ove godine ima 664 đaka prvaka

Objavljeno: 1. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Prvo polugodište za osnovce i srednjoškolce je počelo danas. Gradska uprava je saopštila da je iz gradskog budžeta obezbeđeno dovoljno novca za nabavku potrebnih dezinfekcionih sredstava za bezbedan polazak u školu i realizaciju svih epidemioloških mera zaštite učenika i zaposlenih.

Što se tiče prvaka, u valjevskim školama, po prvi put, u đačke klupe sešće 664 đaka prvaka, što je za 123 prvaka manje nego prošle godine.

Osnovna škola “Anda Savčić” ove godine je upisala najviše đaka prvaka-132, a najmanje prvaka je u školi “Nada Purić”, gde je upisano 46 đaka prvaka.

U “Pvoj osnovnoj školi” ima 103 prvaka, u školi “Sestre Ilić” 82, u OŠ “Milovan Glišić” 75, OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ 65, a u školi „Desanka Maksimović“ 57 đaka prvaka.

U sedam gradskih škola je upisano ukupno 560 đaka prvaka, a u osam seoskih škola 104 đaka prvaka. U seoskim školama najviše prvaka je u Valjevskoj Kamenici, a najmanje u Dračiću, gde je u školske klupe po prvi put selo šest đaka prvaka.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, za delatnost  osnovnog obrazovanja je ove godine planirano nešto više od 196 miliona dinara, a za srednje obrazovanje 96,5 miliona dinara.

“Važno je istaći da je ove godine za stipendiranje najboljih učenika i studenata Valjevo izdvojilo 28 miliona dinara”, navodi se u saopštenju za javnost.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *