četvrtak, 22. februara 2024.

Palo 19 litara kiše po kvadratnom metru

Objavljeno: 11. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U protekla 24 sata u Valjevu je palo 19 litara kiše po kvadratnom metru. Kiša koja drugi dan za redom pada u valjevskom kraju, nije napravila veće probleme. U Odeljenju za vanredne situacije MUP Srbije „Patku“ je rečeno da je, za sada, situacija stabilna na području čitavog Kolubarskog okruga. „ Svi vodostaji u Okrugu su ispod nivoa redovne odbrane od poplava, a jedino je reka Ljig u Bogovađi dostigla nivo iznad redovne odbrane od poplava“, kažu u Odeljenju za vanredne situacije.

Kako saznajemo, do izlivanja reke Kolubare došlo je samo u selu Veselinovac, gde je pod vodom poljoprivredno zemljište. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač za „Patak“ kaže da je vodostaj Kolubare u poslednja 24 sati porastao za 12 centimetara, što nije zabrinjavajuće. Brana Stubo – Rovni dala veliki doprinos u zaštiti Valjeva od poplava i na samoj brani nema nikakvih problema, kaže Kovač i demantuje informacije koje su se pojavile u javnosti vezane za navodno curenje brane.

Reka Obnica na niskom vodostaju i ne ugrožava valjevski zatvor.

Štab za vanredne situacije je naložio preduzećima čiji je osnivač grad Valjeva , da obezbede pripravnost u slučaju potrebe za aktivnostima kojima se sprečavaju posledice vremenskih neprilika. Vodovod i Gradska direkcija su dobili zadatak  da prate situaciju vezanu za reku Krivošiju i preduzmu odgovarajuće mere da ne bi došlo do izlivanja ove reke i prekida saobraćaja na magistralnom putu za Beograd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *