nedelja, 21. jula 2024.

Parlamentarni izbori biće ponovljeni na devet biračkih mesta

Objavljeno: 5. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Patak online
Foto: Patak online

VALJEVO- Na devet biračkih mesta na području Valjeva biće ponovljeni parlamentarni izbori zbog nepravilnosti koje su utvrđene tokom izbornom procesa. Izbori će biti ponovljeni u tri velike gradske mesne zajednice, kao i u pojedinim valjevskim selima.

Kako je portalu Patak online potvrđeno u Gradskoj izbornoj komisiji, izbori će biti ponovljeni na biračkim mestima: Andra Savčić, Nada Purić, Gradac, Brankovina, Mrčić, Gornja Bukovica, Dom na Birtiji (Dublje), Donja Grabovica i Paune.

Kako navode naši izvori iz GIK-a, do propusta je došlo jer članovi biračkih odbora na ovim biračkim mestima nisu potpisali zapisnik o radu biračkog odbora.

„Potpisali su zapisnik o predsedničkim izborima i mislili su da ne treba da posebno potpisuju zapisnik o radu biračkog odbora za parlamentarne izbore. To je teška povreda i izbori se poništavaju po službenoj dužnosti. Inače, nije bilo drugih nepravilnosti tokom glasanja na tim biračkim mestima, već birački odbor nije uradio svoj posao u skladu za zakonom“, navode naši izvori.

Kako saznajemo, glasanje će biti ponovljeno i na tri biračka mesta za izbor predsednika Srbije, s tim što će na jednom biračkom mestu biti ponavljeno glasanje i za predsednika i za parlament.

Patak online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *