sreda, 24. jula 2024.

Partijske posete ministara

Objavljeno: 21. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo su, nakon nezapamćenih majskih poplava, posetili samo ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić, lider Nove Srbije i ministarka poljprovrede Snežana Bogosavljević- Bošković, koja je kadar SPS, dok su svi drugu visoki državni funkcioneri zaobilazili Valjevo. Za razliku od drugih mesta u Kolubarskom okrugu, Valjevo nije posetio nijedan državni funkcioner iz redova SNS, partije koja je u Valjevu u opoziciji.

U Ubu, gde je prvi čovek Darko Glišić, kadar SNS, kao na „traci“ smenjivali ministri. U nekoliko navrata tu varošicu je posetio i premijer Aleksandar Vučić, a nedavno je u Ubu boravio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Ubu je prošle sedmice bio ministar pravde Nikola Selaković koji je uručio donaciju građanima te opštine koji su pretrpeli štetu tokom poplava. U toj opštini zahvaljujući fondaciji žene predsednika Tomislava Nikolića su izgrađene tri kuće, a početku radova je prisustvovao predsednik države! Za razluku od Uba, koji su posetili najviši državnici, Valjevo je jedino u noći nezapamćenih poplava na kratko posetio ministar policije Nebojša Stefanović, kome je Valjevo bila usputna stanica na putu do rodne Osečine.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač za Patak kaže da je evidentno da u Valjevo ne dolaze državni funkcioneri iz redova SNS.  „Odgovori na pitanje zašto ne dolaze ministri iz SNS se sami nameću. Ili su oni procenili da je u Ubu stepen ugroženosti veći ili imaju bližu saradnju sa lokalnim rukovodstvom. Moguće su obe opcije. Inače, ta neravnopravnost u posetama državnih funkcionera, pomoći i donatorskoj pomoći svakako nije u redu i evidentno je da ni pomoć, ni posete državnika, nisu ravnomerno raspoređeni“, kaže Kovač.

Kovač kaže da je najočigledniji primer za „zaobilaženje“ opština u kojima na vlasti nije SNS, primer Malog Zvornika, koji je pretrpeo veću štetu od Uba, a koji do sada nije obišao skoro nijedan ministar u Vladi Srbije. Kovač dodaje da čak ni ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je kadar SNS, tokom nedavne posete valjevskog Krušiku nije želeo da se sastane sa gradskim rukovodstvom.

S druge strane, poverenik SNS i narodni poslanik Slobodan Gvozdenović kaže za Patak da su državni funkcioneri u više navrata posetili Ub zbog toga što je ta opština tokom majskih poplava pretrpela znatno veću štetu od Valjeva. On tvrdi da ministri iz redova SNS ne izbegavaju Valjevo zbog toga što naprednjaci nisu u vlasti, navodeći da oni odlaze na najugroženija područja.

Konačna šteta od majskih poplava je procenjena na skoro milijardu i 130 miliona dinara, dok je u Ubu šteta dve milijarde dinara.

 

Foto: FB SNS Darko Glišić

3 komentara na “Partijske posete ministara

  1. Darko Glišić je prošle nedelje imao još jednu važnu posetu u Ubu. Posetio ga je i Cane Subotić sveže oslobođen od optužbi da je švercovao cigarete. Sedeli su zajedno u kafani preko puta Knez petrol pumpe.

    0

    0
  2. Joj kad Kum kumu dodje glave, Tajkuni trgovci naftom i cigarama, plagijatori doktorata, polupismeni i nepismeni direktori, kradljivci narodnih para, koje kakvi geometri u politici, vreme je da ODGOVARATE.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *