sreda, 24. aprila 2024.

Pešaci ugroženi čak i na trotoarima

Objavljeno: 19. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, saobraćajna gužva, foto: Patak online
Valjevo, saobraćajna gužva, foto: Patak online

VALJEVO- Pešaci godinama unazad predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Pripadnici saobraćajne policije u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti pešaka, apeluju na vozače motornih vozila da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila, pre svega u zonama pešačkih prelaza i zonama škola, navedeno je u saopštenju za javnost valjevske policije.

Vuka Karadžića, pešački prelaz. Foto: Grad Valjevo

Tokom prošle godine u Srbiji u saobraćajnim nezgodama poginula su čak 134 pešaka.

Četvrtina pešaka poginula je na površinama na kojima bi njihova bezbednost trebalo da bude neprikosnovena – pešački prelazi, autobuska stajališta, zone škola i trotoari.

Jedan komentar na “Pešaci ugroženi čak i na trotoarima

  1. Pešaci prelaze ulicu kao muve bez glave. Kao da imaju rezervne noge glave itd. Imaju pešaci prvenstvo ali to ne znači da u svakom trenutku auto može da se zaustavi kako ti ispružis nogu. Pešački prelazi na duplim trakama najveća glupost. Tamo treba da se naprave prelazi ispod ili iznad zemlje bezbednije je mnogo pogotovo jer ima mnogo dece koja prelaze put. Koliko put gledam kada se zaustavi auto da propusti pešaka i zakloni ga skroz pa ovi iz leve trake uopšte ne vidite da ide pešak i sta ce da se desi? Imao je prvenstvo ali je poginuo? Ode čovek u zatvor ali si i mrtav. Mora malo da se razmislja kada se prelazi ulica a ne da se samo ide.

    1

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *