nedelja, 26. maja 2024.

Pet miliona dinara za energetsku efikasnost

Objavljeno: 3. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je 2,5 miliona dinara opštini Mionica za Program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Opština je budžetom izdvojila još 2,5 miliona dinara, što je ukupno pet miliona dinara za subvencionisanje energetske efikasnosti za građane Mionice.

Svi zainteresovani stanovnici koji žele da zamene stolariju, kupe kotao ili postave termoizolaciju na svoje stambene objekte država će subvencionisati sa 50 odsto.

„Zahvaljujem se Vladi Srbije koja je prepoznala potrebe građana Mionice i odobrila sredstva. Nastojimo da pomognemo našim građanima u svakoj oblasti. Oni će uz 50 odsto državne subvencije moći da zamene stolariju, kotlove, termoizolaciju i dr. To će značajno rasteretiti njihove kućne budžete“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Sredstva za Program energetske sanacije dobiće 151 lokalna samouprava u ukupnom iznosu od 966 miliona dinara.

„Osluškujemo potrebe naših građana koji su bili veoma zainteresovani za ovaj program. Zato smo i budžetom opredelili 2,5 miliona i konkurisali kod Ministarstva rudarstva  i energetike za dodatna sredstva. Nadam se da će što više domaćinstava u našoj opštini iskoristi ove pogodnosti i da ćemo unaprediti kvalitet života naših građana. Država vodi odgovornu i posvećenu politiku. Ovakvi programi su vrlo korisni. Istovremeno smanjićemo potrošnju energije i troškove a imaćemo zdraviju životnu sredinu“, dodao je Janković.

Zadatak svih opština koje su ušle u Program energetske efikasnosti za ovu godine je sprovođenje Javnog poziva za izvođača radova, a potom Javni poziv građanima koji će ostvariti pravo na ove subvencije. Opština Mionica će blagovremeno obavestiti svoje građane o terminima raspisivanja konkursa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *