utorak, 23. jula 2024.

Peticija da jedna ulica dobije ime Slobodana Lazića

Objavljeno: 10. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradonačelniku Valjeva upućena je peticija koju su potpisali brojni sportisti, bokserski šampioni i poznati građani da jedna od značajnijih ulica u Valjevu dobije ime nedavno preminulog boksera i trenera Slobodana Lazića-Cimera.

Lazić je bio jedan od najuspešnijih sportista Valjeva, seniorski prvak Jugoslavije i državni reprezentativac, kao kao vrhunski trener u valjevskom “Metalcu” i reprezentaciji. Kruna njegove trenerske karijere bila je Olimpijada 1984. godine u Los Anđelesu, kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila četiri medalje – zlatnu, srebrnu i dve bronzane, a Lazić je kao njen trener dobio najviše nacionalno sportsko priznanje Srbije.

“U privatnom životu Lazić je bio pošten, kulturan čovek, humanista i džentlmen najvišeg dometa. Ponosno, dostojanstveno, kulturno i tiho iskazivao je pripadnost svojoj pravoslavnoj veri i srpskoj naciji i veliko uvažavanje i poštovanje svih drugih vera i nacija”, stoji u inicijativi da jedna ulica u Valjevu dobije njegovo ime.

Među potpisnicima inicijative su bokserski asovi i legende Mirko Puzović, Tadija Kačar, Dragan Vujković, Damir Škaro, Antun Josipović, Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, Mehmet Bogujevci, Milivoj Labudović, Said Čalpa, Ace Rusevski… Takođe i vrhunski sportisti i treneri Svetlana Ceca Kitić, Dragan Životić, Predrag Petrović, Dane Korica, te glumac Nenad Jezdić i bivši gradonačelnik Valjeva Dušan Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *