petak, 24. maja 2024.

Peticija da se novac za doček preusmeri na lečenje dece

Objavljeno: 7. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Kampanja potpisivanja onlajn peticije pod nazivom „Da slavimo život dece – Valjevo“ pokrenuta je na društvenim mrežama, a njom se, kako je objavljeno, traži od gradonačelnika Lazara Gojkovića i predsednice Skupštine Grada Snežane Rakić da novac predviđen za proslavu Nove godine bude preusmeren na lečenje bolesne dece.

“Našim naizgled malim drugarima, a u stvari velikim i neustrašivim borcima koji se sada nalaze u bolničkim posteljama i biju najvažniju bitku u svom životu potrebna je naša pomoć. Svaki novi dan, sat i minut mogu biti presudni. Ne postoji važnija borba od borbe za život, ne postoji ništa bitnije od života dece. Vrlo često ovi mali heroji ulaze u bitke sa minimalnim šanama da prežive, ali na nama je da im pomognemo da možda ipak budu pobednici”, navodi se u tekstu poziva za potpisivanje onlajn peticije koja će potom biti upućena gradskom rukovodstvu.

Naime, nekolicina gradova u Srbiji se odrekla organizacije proslave Nove godine, donoseći odluke da taj novac iz budžeta bude preusmeren na lečenje bolesnih mališana.

Što se tiče valjevskog budžeta, za organizaciju proslave Nove godine najpre je bilo predviđeno 3.1 milion dinara, ali je poslednjim rebalansom taj iznos smanjen na samo 500.000 dinara.

Jedan komentar na “Peticija da se novac za doček preusmeri na lečenje dece

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *