sreda, 24. jula 2024.

Petković: Krušik ima dobit od 4,6 miliona dinara

Objavljeno: 22. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Direktor valjevskog „Krušika“ Mladen Petković izjavio je za Patak da je ta fabrika za prvih devet meseci ove godine ostvarila dobit od 4,6 miliona dinara, dok je u istom periodu prethodne godine bivše rukovodstvo imalo gubitak od 506, 3 miliona dinara. Petković kaže da su ovo jedini relevantni podaci o poslovanju vojne fabrike. On  napominje da je do oprečnih informacija došlo zbog toga što se u javnosti pojavio izveštaj o radu za prvih osam meseci ove godine, kojim nije obuhvaćen septembar, mesec tokom kojeg su naplaćeni ranije ugovoreni poslovi. Petković kaže da će izveštaj o pozitivnom poslovanju „Krušika“ u periodu od januara do septembra pred članovima Nadzornog odbora biti početkom novembra. „Ono što je istina i što se vidi u izveštajima koji svakog meseca dostavljamo Ministarstvu odbrane je da je ’Krušik’ za prvih devet meseci ostvario 100 puta bolji rezultat u odnosu na isti period prošle godine“, rekao je Petković.

Ukupna dugovanja valjevskog „Krušika“ su 3, 6 milijardi dinara. „Krušik“ najviše novca duguje državi za poreze, a direktor Mladen Petković kaže da je dug koji je zatekao od 4, 4 milijarde dinara prema državi, bankama, SDPR-u i dobavljačima smanjen za oko 20 odsto za prvih devet meseci ove godine.

U izveštaju koji će se naći na narednoj sednici Nadzornog odbora „Krušika“, a u koji smo imali uvid, navodi se da su troškovi reprezentacije smanjeni za 80 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kao i da su troškovi dnevnica i službenih putovanja skoro prepolovljeni.

U valjevskom „Krušiku“ u poslednje vreme  otvoreno je 70 novih radnih mesta, a Petković kaže da bi do kraja godine posao u vojnoj fabrici trebalo da dobije još 80 radnika. „Posla ima dovoljno i radnici nemaju razloga za brigu“, poručio je u izjavi za Patak direktor valjevskog „Krušika“.

Jedan komentar na “Petković: Krušik ima dobit od 4,6 miliona dinara

  1. Ko jos veruje u njegove laze i paralaze. Kako je dosao, blati bivse /kao uostalom i svi njegovi SNS/, prodaje demagogiju 95% uposlenost. Ako bata iz SDPR-a bude ovako davao lovu. Uskoro ce SDPR biti vlasnik Krusika – pokretne i nepokretne imovine. Kao sto je posato vlasnik i Kovackog.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *