subota, 20. jula 2024.

Pivara namerava da kupi novu opremu, za još bolju proizvodnju

Objavljeno: 23. aprila 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „ Od Privredne komore Srbije očekujemo da nam pomogne oko rešavanja tehnoloških problema u Valjevskoj pivari. Reč je o mašinama koje su neohodne, a od Komore očekujemo da nam pomogne oko pronalaska dobavljača u Evropi, što će doprineti još kvalitetnijoj proizvodnji“.  To je nakon razgovora sa predsednikom Privredne komore Srbije Marko Čadežom izjavio direkror Valjevske pivare Aleksandar Rajevac. Valjevska pivara uspela je oporavi i da se vrati na tržište gde su ranije bili prisutni. Fabrika zapošljava skoro 200 radnika, a prosečna plata je 46.000 dinara, što je iznad proseka u odnosu na prosečne zarade u Valjevu.

„ Mi smo 2010. godine prevazilišli probleme i od tada do sada imamo stalni trend rasta proizvodnje. Danas proizvodimo oko 100 hiljada hektolitara, što je u odnosu na prethodne tri godine povećanje za oko 20 odsto. Vratili su se na tržište Republike Srpske, a sada smo počeli izvoz u SAD“, rekao je Rajevac.

Predsednik Privredne komore Srbije  Marko Čadež je, pored Valjevske pivare, obišao Agranelu i fabriku za proizvodnju čarapa i rublja Vali. On je u Valjevu najavio drugu fazu komorskog sistema u Srbiji, koja podrazumeva operacionalizaciju utvrđenog koncepta reforme kroz sistem regionalnih komora, koje će sada biti spona privrede sa lokalnim , samoupravama.ali i sa državnim organima u oblasti zakondavstva, primene i izmene propisa. Čdež je istakao da su u prvoj fazi utvrđene slabe tačke sadašnjeg načina organizovanja komorskog sistema i dodao da je broj zaposlenih u Komori smanjen za jednu trećinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *