sreda, 24. aprila 2024.

Pivara obeležila slavu, uskoro privatizacija

Objavljeno: 29. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
????????????????
????????????????

VALJEVO – Valjevska pivara, koju uskoro očekuje privatizacija, danas je obeležila svoju slavu – Duhovski utorak, odnosno, Treće Trojice. Prvi put, upravo zbog predstojeće privatizacije koja je odlukom Vlade Srbije otpočela 18. maja, nije bilo reči o poslovnim rezultatima jedne od najuspešnijih valjevskih firmi.
Kako je u razgovoru sa novinarima objasnio direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac, metod prodaje firme je njena tržišna vrednost na dan 31.decembar 2017. godine, dok će model biti javno prikupljanje ponuda.

“Valjevska pivara sada ulazi u jednu novu fazu života, gde očekujemo da ćemo se zajedno sa Vladom Srbije dogovoriti da se sa ovom proizvodnjom nastavi, što je najbitnije i za zaposlene i za grad, i mislim da tu neće biti nikakvih problema jer smo govorili o velikim investicijama u procesu proizvodnje koje su neophodne, a radi se o značajnim iznosima”, kaže Rajevac i objašnjava da rok za dobijanje novog vlasnika nije oročen, već da će Vlada najverovatnije za mesec dana raspisati poziv za prikupljanje ponuda koji, po zakonu, traje 90 dana.

Po rečima Rajevca, zaposleni u Valjevskoj pivari nemaju razloga za bojazan od predstojeće privatizacije jer, kako je rekao, “u pripremi za privatizaciju vodilo se računa o svakoj stvari, a Vlada Srbije poučena iskustvima loših privatizacija u poslednjih 18 godina će imati dovoljno mudrosti”.

Čuveni “Hajneken”, čiji su predstavnici još u februaru, nakon slanja pisma o namerama, posetili pivaru, nisu jedini zainteresovani za kupovinu već je, dodaje Rajevac, pismo o namerama poslalo još pet firmi.

“Njihovi predstavnici nisu dolazili, ali su potpuno upoznati sa kapacitetima, poslovanjem i stanjem u Valjevskoj pivari. Niko se nije izjasnio, javna prodaja će pokazati sve, jer se u ovoj fazi mogu javiti i novi kupci”, naveo je direktor.

Slavski obred služili su episkopi Milutin i Siluan, a nakon rezanja slavskog kolača nagrađeni su zaposleni koji su u ovom kolektivu proveli 10, 20, 30 i 40 godina. Ove godine nagrađeno je 19 zaposlenih Valjevske pivare, od čega je 13 radnika sa 30 godina staža i jedan radnik koji je njen radnik punih 40 godina.

2 komentara na “Pivara obeležila slavu, uskoro privatizacija

 1. Taj „čuveni Hajneken“ je kupio i pivaru u Pančevu. Najstariju na Balkanu. Imala je kapacitet pola miliona hektolitara i oko 200 zaposlenih .Sada imaju muzej i 200 porodica nema platu. Ko ima korist od toga. Država ili „čuveni Hajneken“. Očito da je dovoljno da je strano pa da kleknemo…

  3

  2
  1. Ma najbolje je da uzme neko domaci.
   V V na primer.
   Onda ce biti radnika ali i daje nece biti plata,o muzeju da ne govorim.

   3

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *