sreda, 19. juna 2024.

Pivara uručuje računare najboljim đacima i donaciju VTO

Objavljeno: 30. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska pivara uručiće danas najboljim učenicima valjevskih srednjih škola po lap-top, dok će Centru za vantelesnu oplodnju donirati 300.000 dinara. Ova odluka je doneta povodom slave Valjevske pivare, koja je još jednom potvrdila da je društveno najodgovornije preduzeće u Valjevu. Po lap-top dobiće Mina Marković iz Valjevske gimnazije, učenica III razreda prirodno-matematičkog smera, najbolja učenica svih odeljenja trećeg razreda i prirodnog smera, učesnik Geografske Balkanijade, državnih takmičenja iz fizike i streljaštva, zatim Jelena Obućina, đak generacije Medicinske škole „Dr Miša Pantić“, maturant obrazovnog profila  pedijatrijska sestra., potom Jana Rašić, učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“, odsek-violina. U školskoj 2015/2016. na takmičenjima osvojila sedam prvih nagrada, dve druge i jednu treću iz solfeđa, interpretacije, harmonije, kamerne muzike i pevanja.

Među đacima koji će dobiti računar od Valjevske pivare je i Nikola Petrić iz Ekonomske škole, učenik prvog razreda smera ekonomski tehničar, pobednik republičkog takmičenja u matematici za srednje stručne škole, zatim Đorđe Vasilić iz Poljoprivredne škole, učenik trećeg razreda smera prehrambeni tehničar. Tri godine za redom pobednik republičkog takmičenja iz matematike poljoprivredno-prehrambenih škola, nagrađivan na međuokružnim i okružnim takmičenjima iz hemije, učesnik republičkog takmičenja iz hemije, autor naučno-istraživačkih projekata i polaznik Istraživačke stanice Petnica. Lap top će dobiti i Petar Pejović iz Tehničke škole, učenik trećeg razreda obrazovnog profila administrator računarskih mreža, ogledno odeljenje. Sjajan učenik, prepoznatljiv u razredu i školi po ljudskim kvalitetima.

Valjevska pivara uručiće i donaciju Centru za vantelesnu oplodnju u iznosu od 300.000 dinara. Ovaj centar je najmlađi od pet takvih centara u Srbiji i jedini van kliničkih ustanova. Jedina državna ustanova u kojoj se radi zamrzavanje embriona. Po sjajnom timu, izuzetnim rezultatima i odličnoj komunikaciji sa parovima pročuo se širom Srbije i reprezentuje Valjevo na najbolji mogući način. Do sada rođeno 147 beba, do kraja godine se očekuje da to bude oko 200. U valjevski centar za vantelesnu oplodnju dolaze parovi iz cele Srbije, pa i inostranstva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *