nedelja, 21. aprila 2024.

Plan Mionice da bude centar sportskog i zdravstvenog turizma

Objavljeno: 1. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Mionica planira da postane centar sportskog i zdravstvenog turizma. Plan je da se u mioničkoj opštini organizuju konferencije, seminari, stručne tribine, edukativne radionice, sportsko-rekreativni kampovi.

Kao prvi korak u realizaciji projekta, opština Mionica je uspostavila saradnju s Visokom sportskom i zdravstvenom školom iz Beograda. Sporazumom, koji su potpisali predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktor Visoke sportske i zdravstvene škole Branko Bošković dogovorena je izrada i realizacija programa i projekata u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta, turizma i zdravlja, koji će uključivati mioničke đake i studente Visoke škole.

“Saradnja sa Visokom sportskom i zdravstvenom školom će našoj opštini doneti razvoj i progres u oblasti sporta. Izgradili smo sportsku halu nakon 25 godina, uskoro završavamo košarkaši teren i to je upravo jedan od razloga zašto su i drugi zainteresovani da uspostave saradnju sa našom opštinom. Verujem da će mladi imati bogat sportski sadržaj u Mionici”, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Takođe, mionički učenici i studenti školovaće se i usavršavati u Visokoj školi po beneficiranim cenama, a studenti Visoke škole moći će praktično da se edukuju i obavljaju stručnu praksu u odgovarajućim organizacijskim celinama Opštine. Pored toga, planirano je i angažovanje stručnog kadra iz Visoke škole kao povremenih predavača u školskim sturkturama i drugim jedinicama Opštine.

“Sport u Mionici se razvija. U rekonstrukciju košarkaškog terena i izgradnju teretane na otvorenom, uloženo je 7 miliona dinara, a svim Mioničanima je teretana na otvorenom besplatna i dostupna 24 časa, dok su mionički osnovci i penzioneri u prilici da besplatno borave na bezenima Sportskog centra „Mionica“ tokom čitave sezone”, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *