utorak, 28. maja 2024.

Plivanje za Časni krst u Mionici i Vrujcima

Objavljeno: 19. januara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Plivanje za Časni krst u Banji Vrujci, foto: Opština Mionica
Plivanje za Časni krst u Banji Vrujci, foto: Opština Mionica

MIONICA- Mioničanin Goran Stefanović i Nemanja Milošević, srednjoškolac iz Brežđa pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u selu Mionica i Banji Vrujci, u opštini Mionica.

Nadmetala su se 72 učesnika. Pobednicima je nagrade uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, na manifestaciji koja je u čast pobednika organizovana u selu Mionica.

„Čestitam svim učesnicima. Pokazali ste šta znači hrabrost. Svake godine, zajedno se okupljamo da proslavimo Bogojavljenje, tako je i ove. Mionica ima izuzetne mlade ljude. Vredne i čestite“, rekao je Janković.

Boban Janković i prvoplasirani Goran Stefanović, foto: Opština Mionica

Milošević koji ima 16 godina, u Banji Vrujci, gde se manifestacija organizuje 13. put zaredom, pobedio u konkurenciji 53 plivača.

Na otvorenom bazenu u selu Mionica, na sedmoj po redu manifestaciji plivanja za Časni krst učestvovalo je 19 plivača, a prvi do Časnog krsta stigao je Goran Stefanović iz Mionice. Drugo mesto zauzeo je Goran Radosavljević iz Mionice, dok je treće mesto pripalo Filipu Bogdanoviću iz Mionice.

Pobednicima je po tradiciji pripao Časni krst i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade dobili i svi ostali učesnici.

Učesnici plivanja za Časni krst u selu Mionica, foto: Opština Mionica

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog centra „Mionica“, pod pokroviteljstvom opštine Mionca i crkvenih opština. U jutarnjim časovima služene su praznične liturgije u crkvi Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marija u Vrujcima i Vaznesenja  Gospodnjeg u Mionici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *