subota, 20. jula 2024.

Pobeda SNS-a u Valjevu, “Svanuće” na drugom mestu po osvojenim glasovima

Objavljeno: 3. juna 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Izbori, foto: Patak online
Izbori, foto: Patak online

VAJEVO- Na lokalnim izborima u Valjevu lista „Aleksandar Vučuć – Valjevo sutra“, koja okuplja 11 partija, osvojila je 55,30 odsto glasova, dok je lista „Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može“, koju čine šest partija, dobila 32,79 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati.

Na trećem mestu po broju osvojenih glasova je lista „Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo – za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović“ koja je dobila oko 4,7 posto glasova.

„Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović“ osvojila je oko 1,9 odsto, „Ekologija, zeleno Valjevo – Stil života“ dobila je oko 1,9 posto glasova i „Kasnimo – Narodna stranka – Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri – Stanko Ranković“ dobila je oko 0,9 odsto od ukupnog broja onih koji su glasali.

Od 51 odborničkog mesta loista okupljena okupljena oko SNS-a imaće 30 odbornika, dok bi u odborničke klupe trebalo da sedne 17 odbornika lista “Svanuće”, pokazuju preliminarni rezultati.

„Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo – za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović“ imaće dva mandata i po jedan odbornički mandat imaće manjinske „Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović“ i „Ekologija, zeleno Valjevo – Stil života“.

Prema preliminarnim rezultatima, izlaznost na lokalnim izborima u Valjevu je oko 50 odsto, znatno manje u odnosu na parlamentarne izbore u decembru prošle godine, kada je zabeležena izlaznost od 62,1 odsto.

Na lokalnim izborima pravo glasa imalo je 74.878 građana upisanih u birački spisak. Oni su glasali na 103 biračka mesta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *