petak, 23. februara 2024.

Pobeda SNS na izborima u Mionici

Objavljeno: 17. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Na lokalnim izborima u Mionici koji su održani danas, prema nezvaničnim rezultatima, ubedljivu pobedu je odnela lista Srpske napredne stranke i Partije ujedinjenih penzionera „Aleksandar Vučić- za našu decu“, a izlaznost je bila preko 70 odsto.

Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić je za televiziju Pink je izjavio da su naprednjaci ostvarili ubedljivu pobedu u Mionici.

“ Na izlaznost od preko 70 odsto, SNS je osvojila 71,44 odsto, Zdrava Srbija 0,95, Slobodni građani 5,53, Zeleni Srbije 2,03, Nada za Mionicu 4,82, SPS i SRS 10,89. Lista Aleksandar Vučić za našu decu je osvojila 6,5 odsto više nego na izborima pre četiri godine. U apsolutnom broju glasova popravili smo rezultat u odnosu od pre četiri godine“, rekao je Glišić.

Darko Glišić, foto: SNS

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Mioničanima što su u velikom broju izašli na izbore i što su još jednom potvrdili da imaju ogromno poverenje u politiku Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

„Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Srpska napredna stranka su stub Srbije, stub uspešne i bogate Mionice. Građani Mionice znaju da samo SNS ima snagu da nastavi sa politikom progresa, politikom razvoja. Da gradi puteve, mostove, pruge. Otvara fabrike. Obezbeđuje nova radna mesta. Gradi bolju i sigurnu budućnost. I zato je pobeda liste „Aleksandar Vučić – za decu Mionice“ bila ubedljiva, ubedljivija nego ikad, A mi već sutra nastavljamo da razvijamo uspešnu i bogatu Mionicu“, rekao je Janković.

Boban Janković, foto: SNS

On je podsetio da Mionica samo ove godine, zahvaljujući podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, investira preko 1,5 milijardi dinara u razvoj svih sela, varoši Mionica i Banje Vrujci.

„Asfaltirali smo više od 50 kilometara puteva. Gradimo više od 19 kilometara kanalizacije i dva prečistača otpadnih voda. Rekonstruišemo škole, gradimo Kuću Kolubarske bitke. Gradimo novi park uz reku Ribnicu i rekonstruišemo park u centru Mionice. Gradimo novu industrijsku zonu, planiramo otvaranje novih fabrika i proširenje postojećih. I to je samo deo projekata koje radimo. Pred nama su novi projekti, i zato su Mioničani dali ogromnu podršku Srpskoj naprednoj stranci“, rekao je Janković.

Pravo glasa na mioničkim izborima je imalo 10.987 građana, koji su na 38 biračkih mesta birali 39 odbornika.

U izbornoj trci učestvovalo je sedam izbornih lista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *