utorak, 5. marta 2024.

Počela gradnja stambene zgrade za izbeglice

Objavljeno: 6. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Prve nedelje avgusta počeli su radovi na izgradnji višeporodične stambene zgrade u ulici Ratka Petrovića u Mionici, namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji – Potprojekat pet.

Rok za izgradnju stambenog objekta bruto površine 492,15 kvadratnih metara, sa 16 stanova je tristotine kalendarskih dana. Radove izvode preduzeća „Građevinar“ Ub i „Greda“ Valjevo. Procenjena vrednost izgradnje 40 miliona i 500 hiljada dinara.

Opština Mionica je obezbedila lokaciju za izgradnju objekta i infrastrukturu, dok se sama izgradnja objekta finansira u okviru Regionalni program stambenog zbrinjavanja.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske,. Cilj je obezbeđivanje trajnog stambenog rešenja za sve porodice izbeglih lica kojima nije rešeno stambeno pitanje u Republici Srbiji, a nemaju gde da se vrate u zemlji svog porekla. Reč je o stambenom zbrinjavanju izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine, i utočište našle u Srbiji.

Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Razvojna banka Saveta Evrope, uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, OEBS, Visoki komesarijat UN za izjeglice. Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska.

2 komentara na “Počela gradnja stambene zgrade za izbeglice

  1. kako su socijalisti u Valjevu uzurpirali nadležnosti Komesarijata za izbeglice kao i sredstva namenjena izbeglim i prognanim tako će izmučeni i prognani u Valjevu pre umreti nego doživeti pomoć.Sve pohvale za Mionicu.

    0

    0
  2. Samo napred treba pomoći izbeglim , raseljenim i svim ugroženim.. A u Valjevu kako se radi BEZ KOMENTARA to svi vidimo jedino oni što treba da vide ne vide…

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *