ponedeljak, 24. juna 2024.

Počela izgradnja kuća koje finansira EU

Objavljeno: 4. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sa zakašnjenjem od skoro mesec dana počela je izgradnja kuća oštećenih u majskim poplavama, koje finansira Evropska unija. Temelji su postavljeni za šest kuća, dok će izgradnja preostala četiri stambena objekta početi do kraja ove sedmice. Dok se ne završi gradnja porodice su prinuđene da žive u pomoćnim objektima, a neki su smešteni kod rođaka ili prijatelja. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da bi izgradnja 10 kuća, ako dozvole vremenski uslovi, trebalo da bude završena najkasnije sredinom decembra. “ Počela je izgradnja šest kuća na području Vujinovače, Rebelja, Tubravića i Stanine reke, a uskoro će početi i izgradnja preostale četiri kuće”, rekao je Radojičić.

Za ove objekte lokalna samouprava je obezbedila infrastrukturu. Dok se kuće ne ukrove, građani su prinuđeni da se dovijaju na razne načine. Najteža situacija je u domaćinstvu Rakića iz Vragočanice, koje ima sedam članova. Za njih je MUP Srbije obezbedio kontejner kao privremeno rešenje, dok se ostali žitelji koji čekaju izgradnju kuća snalaze na druge načine.

Projekat izgradnje novih 10 kuća u valjevskom kraju sprovodi nemačka humanitarna organizacija ASB. Zahvaljujući donatorima iz UAE počela je izgradnja četiri kuće oštećene u poplavama, dok bi izgradnju preostalih 15 kuća trebalo da finansiraju Ujedinjene nacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *