petak, 24. maja 2024.

Počela izgradnja ulice Mirka Obradovića ka obilaznici

Objavljeno: 5. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Izgradnja nastavka ulice Mirka Obradovića, koja se graditi od „Austroterma“ do ukrštanja sa obilaznicom, počela je prošle sedmice. Radove izvodi građevinsko preduzeće „Ingrap Omni“, a posao je vredan od 157,1 miliona dinara bez PDV-a. Kako je navedeno u odluci o dodeli ugovora, rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana od uvođenja preduzeća u posao.

U odlici o dodeli ugovora preduzeću „Ingrap Omni“,  navedeno je da će 94 miliona dinara za građevinske radove i 20 miliona dinara za vodovod i kanalizaciju biti obezbeđeno u tekućoj godini, dok će preostali iznos za izgradnju ove ulice biti obezbeđen u budžetu za narednu godinu.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je ranije izjavio da je izgradnja te ulice izuzetno značajna.

„Radiće se u punom kapacitetu sa svim infrastrukturnim instalacijama što podrazumeva vodovod, kanalizaciju, trotoare, rasvetu i to je saobraćajnica koja će izaći na obilaznicu koja takođe vodi ka Užicu, ali isto tako kružnim tokom će biti regulisan ulaz u staru i novu Industrijsku zonu. Ulica Mirka Obradovića je bila značajna za nas zato što je paralelna saobraćajnica sa glavnom saobraćajnicom u gradu, sa Karađorđevom i duplim trakama i smatramo da ćemo otvaranjem ove ulice u znatnoj meri smanjiti aerozagađenje koje je u Valjevu bilo zabeleženo kao jedno od alarmantnih u poslednjih 15-ak godina. S obzirom na to da se to aerozagađenje najviše i meri na duplim trakama, što znači na uglu Uzun Mirkove i Karađorđeve ulice, mislim da će se otvaranjem Ulice Mirka Obradovića smanjiti aerozagađenje u centru grada i naravno žitelji i svi poslovni subjekti koji posluju u toj ulici i Ulici Norveških interniraca će imati potpuno jednu drugu sliku, a stavićemo u funkciju i most koji je bio predmet moje kampanje dok sam bio opozicioni odbornik“, rekao je Gvozdenović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *