sreda, 17. aprila 2024.

Počeli radovi na rekonstrukciji parka u Mionici

Objavljeno: 31. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Do kraja juna biće završeni radovi na prvoj fazi rekonstrukcije centralnog parka i glavnog šetališta u Mionici. Prva faza radova u kojoj će stare ploče biti zamenjene novim i ugrađeno parterno osvetljenje, vredna je 16,4 miliona dinara.

Ministarstvo turizma opredelilo je 12 miliona dinara, dok će lokalna samouprava učestvovati sa 4,4 miliona dinara. U drugoj fazi, za koju je pripremljena projektna dokumentacija,  predviđeno je uređenje zelenila i postavljanje mobilijara.

Radove na uređenju parka obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mionica godinama čekala na modernizaciju centralnog i najfrekventnijeg dela varoši.

„Započeli smo prvu fazu rekonstrukcije, ali cilj je da se čitav park uredi i postane jedno od najlepših mesta u našoj varoši. Imamo spremnu dokumentaciju i siguran sam da ćemo  sve  postavljene ciljeve uspešno realizovati. Pred nama su brojni projekti koji će ulepšati celu našu opštinu, podići životni standard naših stanovnika i unaprediti kvalitet života“, rekao je Janković.

Boban Janković obilazi radove

U Mionici se gradi Kuća Kolubarske bitke, u toku su radovi na rehabilitaciji trotoara u centru varoši, a uskoro se očekuje i gradnja umetničke galerije. Sve navedeno doprineće modernom i uređenom centru u kom će svi Mioničani i turisti moći da uživaju i saznaju brojne informacije o mioničkom kraju, kulturi, tradiciji i umetnosti.

Nedaleko od centralnog parka nalazi se i linijski park koji je izgrađen prošle godine, a planira se realizacija mnogobrojnih projekata koji će linijski park učiniti izuzetnim mestom za odmor, rekreaciju, turizam, sport.

„Ako postavimo paralelu i uporedimo izgled Mionice pre deset godina i sada, možemo zaključiti samo jedno. A to je da se Mionici razvija. Očigledno je koliko samo varoš drugačije izgleda. Sređene su škole, rekonstruisani trotoari, asfaltirane ulice. Imamo moderan Kulturni centar, Uslužni centar, besplatan program Centra za razvoj i obrazovanje. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces. Ponosan sam na projekat rekonstrukcije centralnog parka, očekuje nas naporan rad kako bismo uspešno realizovale sve faze. A najbitnije je, da ćemo ostvariti cilj i naše mesto učiniti mnogo lepšim“, dodao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *