petak, 24. maja 2024.

Počeo SPREG

Objavljeno: 23. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Omni centru je otvoren Sajam privrede SPREG koji je okupio oko 200 izlagača iz 30 gradova. Iz Kolubarskog okruga, pored Valjeva, predstavljaju se i preduzeća iz Mionice i Osečine, dok na SPREG-u nema privrednika iz Uba, Ljiga i Lajkovca. Među izlagačima najviše je proizvođača, a privredne potencijale predstavljaju i preduzeća Bogatića, Priboja, Prijepolja, Pirota, Kosjerića i Ljubovija, kao i iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine. Privredne potencije predstavljaju i preduzeća sa područja Privrednih komora Srema, Subotice i Kraljeva.

Predsednik srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća Aleksandar Stevanović rekao je na svečanom otvaranju da bi država trebalo da više pažnje obrati na domaća preduzeća, jer će strane kompanije, čim prestanu da dobijaju novac za iz državne kase, otići iz Srbije. „Zato su mala i srednja preduzeć najveća razvojna šansa Srbije“, poručio je Stevanović. Potpredsednik Privredne komore Srbije Zdravko Jelušić je poručio da se iz ovog regiona u svet godišnje izveze roba vredna dve milijarde dolara.

Sajam privrede trajaće do petka, a vrata će za posetioce biti otvoreno svakog dana od 10 do 19 časova. Za razliku od prethodnih, ove godine neće biti održan tradicionalni sajam zapošljava na SPREG-u, jer  po rečima nadležnih u Službi za zapošljavanje, nema zainteresovanih privrednika za otvaranje novih radnih mesta.

Jedan komentar na “Počeo SPREG

  1. Ovo je sajam NEMOĆI Valjevske privrede.Zemljoradničke zadruge su bolje i više proizvodile, od sajamskih izlagača.Al nema TAJKUNA ove godine, da izlažu na sajmu, zatišje pred buru.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *