subota, 9. decembra 2023.

Počinje 36. Džez fest u onlajn formatu

Objavljeno: 25. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Danas počinje i do 29. decembra trajaće 36. Džez fest u Valjevu, koji će biti održan u onlajn format, putem zvaničnog Jutjub kanala na kojem će biti emitovana četiri koncerta, od 21 čas svake festivalske večeri.

Večeras od 21 sata biće prikazan dokumentarni film “Bravo, majstore” posvećen dr Voji Milutinoviću, a prema njegovoj uzrečici. Film “Bravo, majstore” autora Ivane Ratković, kćerke dr Milutinovića, i Miroslava Ćiše Trifunovića je skroman način za iskazivanje zahvalnosti za svu lepotu koju je darovao rodnom gradu. Sledeće večeri, u subotu biće promovisan novi album “Reka života” poznatog saksofoniste, Jovana Maljokovića, prvog umetničkog direktora Valjevskog džez festa, jednog od najpopularnijih domaćih džez muzičara, kompozitora i aranžera, rođenog u Valjevu.

U nedelju, 27. decembra, nastupa Sašo Popovski Trio iz Makedonije, čiji je lider profesor gitare Muzičke akademije u Skoplju. Inače, na repertoaru grupe je tradicionalni i afrički džez, kao i tradicionalna makedonska muzika. Sledeće večeri na Jutrjub kanalu je koncert Tule Ben Ari iz Izraela, koja je nastupala na prestižnim svetskim manifestacijama, a osvojila je dve Gremi nagrade u Brazilu.

Završnica festivala pripada studentima džez odseka beogradske Muzičke akademije i učenicima Valjevske gimnazije koji su, sa svojim profesorima Markom Tomićem i Natašom Kristić, priredili izuzetan performans pod nazivom “Bolje sprečiti nego lečiti”.

Valjevski “Džez fest” se održava bez prekida, kao najdugovečniji domaći festival džez muzike, a tokom proteklih 35 godina scena Doma kulture je ugostila preko 1.200 odabranih džez muzičara sa svih meridijana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *