četvrtak, 18. jula 2024.

Počinje Džez fest

Objavljeno: 24. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ovogodišnji Džez fest počinje danas i trajaće do 26. maja, a glavna zvezda 34. festivala po redu biće Zlatan Stipišić Džiboni. Kompletan program će se odvijati na tri scene i to na platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu. U uvodnom programu „Svi zajedno na 2 i 4“  večeras od 19.30 časova u Centru za kulturu deca će pevati džez. Predstaviće se učenici škole stranih jezika Kontekst, a pored njih će nastupiti srpski džez muzičari, okupljeni u „Kontex house jazz band“. Pre koncerta džez klinci će organizovati muzičku povorku kroz centar Valjeva i tako najaviti ovogodišnji Džez fest.

Sutra uveče program na platou u 18.30 časova otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar), a u 19.15 nastupa Bane Lalić MVP. Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 sat u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

Treći dan džez festa, 26. maja, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Regionalna zvezda Džiboni nastupiće u 21 sat na sceni Centra za kulturu. Kako je najavljeno, Džiboni će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima. Iste večeri u holu Centra za kulturu u 23 sata nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation), a zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.

Sve ulaznice za ovogodišnji Džez fest su rasprodate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *