utorak, 21. maja 2024.

Počinje „Miona film fest“

Objavljeno: 24. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U organizaciji opštine Mionica i Udruženja umetnika Srbije danas i sutra u Mionici se održava drugi po redu „Miona film fest“.  Ovaj festival kratkog i dokumentarnog filma je manifestacija koja svojim programom promoviše umetničke vrednosti savremenog srpskog kratkometražnog filmskog stvaralaštva i ujedno podržava razvoj mladih filmskih autora.

Tokom dva festivalska dana publika će u Kulturnom centru Mionica imati priliku da vidi šest kratkometražnih filmova koji će se boriti za prvu nagradu. O nagradama će odlučivati žiri koji čine režiser i predsednik žirija Darko Bajić, glumica Miona Marković i filmski kritičar Miroljub Stojanović.

Svečano otvaranje „Miona film festa“ je večeras u 19.30 časova u mioničkom Kulturnom centru. Nakon toga, kao deo propratnog programa festivala, biće održan „Miona film kviz“, tematski kviz o srpskoj kinematografiji za decu osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Mionica. Posle kviza publika će imati priliku da večeras pogleda kratkometražne filmove „Odežda kneza Lazara“, rediteljke Nade Savić i film Ivana Markovića „Centar“. Drugog dana festivala biće prikazani kratkometražni filmovi „ „Nepotpisane“ Valentine Delić, „Daljine“ Nemanje Vojinovića, „Jedini“ Nikole Polića i „Ibarska highway“, autorke Aleksandrije Ajduković.

U okviru festivala večeras u 18 časova u Biblioteci Milovan Glišić biće održana tribina pod nazivom ”Odnos medija prema filmu” u kojoj će učestvovati novinari Vanja Bulić, Aleksandra Mikata i Dejan Grujić, dok će sutra na istoj lokaciji od 14 časova o temi ”Film u 21. veku“ govoriti režiser Darko Bajić, filmski kritičar Miroljub Stojanović i glumci Miona Marković i Zoran Ćosić.

Na prošlogodišnjem festivalu predstavljeno je osam kratkometražnih i dokumentarnih filmovi domaćih autora, a titulu pobednika su odneli Dejan Petrović za film „Isti“ i Kosta Ristić za film “ Dos patrias“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *