ponedeljak, 24. juna 2024.

Počinje SPREG

Objavljeno: 28. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ovogodišnji SPREG, regionalni Sajam privrede, počinje danas pod sloganom „Uvek za dobar posao“ i trajaće do subote, 30. marta u „Omni centru“. Na 16. SPREG-u okupiće se oko 180 izlagača iz više od 60 opština i gradova Srbije. Na trodnevnoj sajamskoj manifestaciji, na oko 5.000 kvadrata i oko 110 štandova, biće najviše izlagača iz proizvodne delatnosti. Pored izlagača iz Kolubarskog okruga, svoje proizvode ponudiće proizvođači iz Odžaka, Zrenjanina, Bogatića, Subotice i drugih mesta. Na ovogodišnjem SPREG-u učestvuje i Domaći trgovinski lanac (DTL), koji u Valjevo dovodi brojne nacionalne proizvodjače.

Ovogodišnji SPREG biće svečano će u 11 časova otvoriti potpredsednik Privredne komore Srbije Miroljub Aleksić.

Na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji biće pokrenuta inicijativa za smanjenje aerozagađenja kroz subvencionisanu kupovinu kotlova i peći na pelet. Ova inicijativa biće pokrenuta zajedno sa valjevskom firmom „Blist“ i kosjeričkim preduzećem „Kepo“, koji su proizvođači kotlova i peći na pelet. Ideja je da se što većem broju domaćinstava omogući zdravije grejanje stanova i kuća, uz pomoć lokalne samouprave, kao što je to slučaj u Kosjeriću, gde je ta opština svojim sugrađanima pomogla da po povoljnim uslovima pređu na grejanje na pelet.

„Inicijativa je usmerena ka tome da građanima lokalna samouprava obezbedi subvencije za nabavku kotlova na pelet i druge opreme, a da se proizvođači odreknu dela marže i profita, kao i da se preko Evropske banke za obnovu i razvoj, i njihovog fonda za ekologiju, omogući kupovina kotlova na pelet na 24 ili više rata“, rekao je izvršni direktor SPREG-a Jovan Grujić.

Tradicionalno, tokom trodnevne sajamske manifestacije biće organizovana nagradna igra za posetioce, a oni koji budu imali najviše sreće dobiće kotao na pelet, frižider, kosilicu za travu i poklon paket DTL-a. Sajam će danas i sutra za posetioce biti otvoren od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana sajamske manifestacije od 10 do 16 časova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *