nedelja, 23. juna 2024.

Počinje SPREG

Objavljeno: 7. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
SPREG (arhiva), foto: Patak online
SPREG (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO – Ovogodišnji SPREG, regionalni Sajam privrede, posle dvogodišnje pauze zbog korona virusa, počinje danas i trajaće do 9. aprila u „Omni centru“. Na 17. SPREG-u okupiće se oko 135 izlagača iz oko 30 opština i gradova Srbije.

Na trodnevnoj sajamskoj manifestaciji, na oko 2.000 kvadrata izložbenog prostora u glavnoj Sali „Omni centra“ i na prostoru ispred ovog objekta, biće najviše izlagača iz proizvodne delatnosti.

„Važno je da istaknemo da je ove godine kad je u pitanju struktura izlagača na 70 odsto štandova su proizvođači, 30 odsto ostala privreda. Ceo otvoreni izložbeni prostor posvećen  je poljoprivredi kao što su : traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, rasadnici, cvećari”, rekao je izvršni direktor SPREG-a Jovan Grujić.

Posle nekoliko godina pauze, svoj štand na SPREG-u imaće i grad Valjevo, predstaviće svoje privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu, subvencije u oblasti poljoprivrede koje se realizuju preko preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline”.

Planirani su i prateći programi, od predavanja o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, do Sajma zapošljavanja.

„Manifestacija će imati i ekološki karakter jer će biti organizovano prikupljanje sredstava kojima će se kupiti sadnice za jednu valjevsku osnovnu školu. Planiramo i da za svaki popunjen štand posadimo po jednu sadnicu na odgovarajućem mestu u Valjevu“, rekao je Grujić.

Svečano otvaranje sajma je u 11 časova, radno vreme manifestacije u četvrtak i petak je od 10 do 19, a u subotu od 10 do 16 sati. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *