nedelja, 21. aprila 2024.

Pod kamionom se srušio most u Šušeoci

Objavljeno: 29. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Najverovatnije pod pritiskom težine kamiona koji je pokušao prelaz preko njega, most na Kolubari koji spaja Šušeoku i Lukavac se prelomio i delom pao u reku. Srećom, u incidentu nije bilo povređenih.

Naime, most koji je postavljen 2006. godine, a za čiju izgradnju je iskorišćena čelična konstrukcija starog mosta u Divcima, srušio se prilikom prelaska teretnog vozila.

Po izjavama meštana i očevidaca, do obrušavanja je došlo tako što je vozač kamiona kranom na svom vozilu zakačio gornji deo konstrukcije, a onda se pod težinom kamiona most bukvalno prelomio jednim svojim delom. Srećom, prilikom pucanja mosta niko nije povređen, uključujući i vozača kamiona.

Ovaj most koji je preko Kolubare postavljen u oktobru 2006. godine, inače, imao je znak za dozvoljenu tonažu vozila za prelazak preko njega. Po priči meštana, međutim, prolasci teških kamiona preko mosta koji praktično spaja teritoriju Valjeva i Mionice bili su učestali, a most je, kako kažu, “retko ko kontrolisao i održavao”.

Uviđaj je obavila saobraćajna policija i nadležna inspekcija, ali se još uvek ispituje da li je do rušenja mosta došlo zbog tereta vozila ili zbog ranijih oštećenja na njemu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *