subota, 13. jula 2024.

Podela besplatnih sadnica belog jasena

Objavljeno: 9. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo se pridružio akciji „Posadi svoj hlad“ i u podne će na Gradskom trgu biti organizovana podela besplatnih sadnica belog jasena, koje su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je važno zdravlje građana.

Akciju organizuje NVO „Zeleni razvojni centar“.

“Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu“, navodi se u saopštenju za javnost organizatora ove akcije.

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za vaše ime i datum sadnje.

Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji u mestima širom Srbije plan je da u narednim godinama bude podeljeno 300.000 sadnica građanima i na taj način da se stvori zdravija mesta za život svih nas.

„Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo,” navodi se u saopštenju organizatora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *