utorak, 21. maja 2024.

Podela poreskih rešenja tokom ovog meseca

Objavljeno: 3. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Najavljena za jul, podela poreskih rešenja pomerena je za ovaj mesec, a razlozi su epidemija korona virusa, vanredno stanje i prioritet koji veliki gradovi imaju pri njihovom štampanju.

Iz Odeljenja za utvrđivanje, kontrolu i naplatu izvornih prihoda podsećaju da građani do dobijanja novih rešenja porez na imovinu plaćaju po obračunu iz prethodne 2019. godine, da bi nakon dobijanja rešenja, ukoliko ima je porez veći, bili u obavezi su da u roku od 15 dana uplate razliku po dospelim akontacijama. Pravna lica su bila u obavezi da prijave za porez na imovinu predaju elektronskim putem do 31. marta i od tog datuma uplate razliku po dospeloj akontaciji, a zatim po utvrđenom porezu.

“Što se tiče samog iznosa poreza, velikih odstupanja neće biti u odnosu na prošlu godinu. Porez će biti niži ili isti, osim za kuće, stanove i poslovni prostor sa maksimalnom amortizacijom, gde će doći do povećanja do najviše sto dinara godišnje”, kaže Slavica Pavlović, načelnica ovog odeljenja Gradske uprave.

Epidemija i vanredno stanje uz ekonomske razloge po svemu sudeći uticali sun a manji priliv sredstava od poreza u gradsku kasu. Na ime naplate izvornih prihoda, poreza, naknada i taksi dospelo je oko 38 miliona dinara manje nego u istom period prošle godine. Na ime poreza na imovinu priliv je manji 15 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *