ponedeljak, 24. juna 2024.

Podsticaji za nemačku kompaniju “Bizerba”

Objavljeno: 26. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Ministarstvo privrede i predstavnici nemačke kompanije “Bizerba”, koja planira otvaranje fabrike u Valjevu, potpisaće danas Ugovor o podsticajima za investiciju kompanije u Valjevu. Pre toga, sa predstavnicima ove kompanije sastaće se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Ova nemačka kompanija, koja se bavi proizvodnjom vaga, opreme za mesne industrije i uređaja iz oblasti merne tehnologije otvoriće fabriku u Valjevu, gde će, u početku zaposliti 305 radnika.

Valjevska vlast je donela odluku da oko 12 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu Grada, pokloni državi Srbiji bez naknade, kako bi to zemljište će, na kraju, bilo poklonjeno nemačkom investitoru.

Za sada nije pozato da li se današnje potpisivanje ugovora o podsticajima za nemačkog investitora odnosi samo da zemljište koje će im biti ustupljeno, ili će „Bizerba“ imati i dodatne benefite prilikom otvaranja fabrike  u Valjevu.

„Bizerba“ je osnovana 1866. godine u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg u Nemačkoj. Zapošljava oko 4.300 radnika i posluje u 120 zemalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *