utorak, 25. juna 2024.

Pokolj ovaca u Lukavcu

Objavljeno: 24. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskom selu Lukavac psi su poklali više stada ovaca. U proteklih nekoliko dana psi lutalice su desetkovali stada ovaca na osam farmi u ovom valjevskom selu. Poklali su 23 grla, među kojima ima i jaganjaca. Šteta se procenjuje na više stotina evra. Među oštećenima je Ružica Gudović, koja kaže da joj je od stada koje je imalo 25 grla, a među kojima je bilo 15 jaganjaca, ostalo samo pet zdravih ovaca. „Četiri ovce su nakon napada pasa uginule, a ostale se povređene. Sumnjam da će preživeti“, očajna je ova meštanka Lukavca.

Predsednik Mesne zajednice Lukavac Milan Gudović kaže da ovo nije prvi put da psi lutalice napadaju životinje. On navodi da su žitelji tog sela uočili 20-ak pasa lutalica, koji se kreću u čoporima, a sada su napravili ogromnu štetu pojedinim žiteljima ovog sela. Na lice mesta je izašla komunalna inspekcija, a o ovom pokolju ovaca obaveštene su i druge komunalne službe.

Inače, zbog štete koju nanose psi lutalice JKP „Vidrak“ svake godine izdvaja ogroman novac. Kada dođe do pokolja domaćih životinja, u najvećem broju slučajeva, do sada je isplaćena pojedinačna šteta u visini od oko 100.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *