subota, 13. jula 2024.

Polet kao socijalna ustanova

Objavljeno: 25. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Umesto da bude profitabilno preduzeće, „Polet“ ovu godinu završiće sa gubitkom od dva miliona dinara! Da je stanje u tom JKP postalo neodrživo najbolje govori činjenica da se čak 80 odsto od ukupnog novca kojim raspolaže „Polet“ izdvaja za plate zaposlenih! U preduzeću koje se bavi pijačnim uslugama od 36 zaposlenih skoro trećina je sa fakultetskom diplomom, a među njima je i pet bivših direktora „Poleta“. Pored toga, ozbiljnijih ulaganja u valjevske pijace godinama nije bilo. Gradonačelnik Stanko Terzić kaže da se u „Poletu“ nešto mora menjati i da će rešenja biti poznata do marta iduće godine.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da u „Poletu“ postoji ozbiljan problem finansijskog poslovanja, jer se najveći deo novca izdvaja za plate zaposlenih. On je ocenio da „Polet“, praktično, radi kao socijalna ustanova. Kovač je upozorio da, ako se nastavi sa ovakvim načinom rada, za tri-četiri godine to preduzeće neće moći uopšte da funkcioniše.

Polet je i prošle godine imao gubitak od pet miliona dinara. Inače, jedina investicaja koja je planirana u narednoj godini je poboljšanje uslova u mlečnoj hali i za te namene planirano je milion dinara. „Polet“ je u ovoj godini, praktično, samo postavio police za cvećare, a oko pola miliona dinara je potrošeno na tekuće održavanje. U 2013. godini „Polet“ je za investicije izdvojio samo 30.000 dinara.

 

Jedan komentar na “Polet kao socijalna ustanova

  1. Od 36 zaposleni trećina sa diplomom, pa ko da im da novac, mi sirotinja, pa kako bi meni obezbedili posao, još jedan dokaz da smo nesposobni, sve napolje i dovesti ljude koji hoće da rade ali iz inostranstva i da prave profit a ne da ih mi finansiramo, KAPITALIZAM JE A TO SMO HTELI …

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *