ponedeljak, 24. juna 2024.

Pomor ribe u Ribnici, uhapšen, pa pušten vlasnik mlekare

Objavljeno: 9. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U reci Ribnici, u delu toka koji protiče kroz Mionicu, došlo je do pomora veće količine sitne ribe. Kako saznaje portal Patak online, policija je uhapsila vlasnika mioničke mlekare „Kačarević“ B.K. zbog sumnje da je ta mlekara u Ribnicu prosula određenu količinu surutke. On je osumnjičen za zagađivanje životne sredine, a nakon saslušanja u mioničkom tužilaštvu, on je pušten da se brani sa slobode. Kako saznajemo, mionički ribolovci su prijavili pomor ribe , kao i to da je voda u Ribnici crna. Pojedini meštani Mionice su prijavili da je u reku ispuštena veća količina surutke.

„Sumnja se da je vlasnik mlekare dao nalog radniku da prospe oko 24.000 litara surutke. Jedan deo surutke je ispušten u Ribnicu, što je dovelo do pomora ribe. Pretpostavlja se da je ta mlekara određenu količinu surutke ispuštala i ranije u Ribnicu, ali je preksinoć, zbog niskog vodostaja reke, došlo do pomora ribe“ navode naši izvori.

Policija je vlasnika mlekare uhapsila juče popodne. On je predat mioničkom tužilaštvu, koje ga je nakon saslušanja pustilo na slobodu.

Na lice mesta su pored javnog tužioca izašle republička i opštinska inspekcija, policija i predstavnici ribolovačkog udruženja.

Jedan komentar na “Pomor ribe u Ribnici, uhapšen, pa pušten vlasnik mlekare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *