nedelja, 16. juna 2024.

Ponovljeno suđenje za ubistvo u „Zipi“

Objavljeno: 18. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Pred Višim sudom u Valjevu u toku je ponovljeno suđenja za ubistvo Damjana Dragojlovića 2016. godine, a na poslednjim ročištima saslušano je više oštećenih i svedoka i ponovo pogledani snimci sigurnosnih kamera.

Podsećamo, Apelacioni sud u Beogradu početkom ove godine ukinuo je presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Sreten Nikolić (26) osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Dragojlovića (25) u valjevskom noćnom klubu „Zipa”. Zločinu je prethodio je verbalni, potom i fizički sukob, u kojem je Dragojlović zadao Nikoliću nekoliko udaraca rukama i nogom. Nikolić se nakon toga udaljio, a ubrzo potom vratio sa pištoljem, pokušao da uđe u lokal u kojem je bilo oko 200 gostiju, najpre ispalio hitac kroz staklo, a onda kada je ušao nastavio da puca u Damjana i druge goste. U Dragojlovića je ispalio više hitaca, dva su ga pogodila, jedan u grudi, drugi u butinu. Ispalio je i dva hica u prisutnog Davora Milića, pogodivši ga u prepone i karlicu, čime mu je naneo teške telesne povrede. Lakše povrede od rikošeta zadobio je gost Dalibor Petrović. Pošto je napustio lokal Nikolić je promenio okvir na pištolju, ispalio još jedan metak prema „Zipi”, ali nikoga više nije pogodio.

Na novom suđenju, ponovo je svedočio oštećeni Davor Milić koji je teško ranjen, navodeći da ostaje pri svemu što je rekao u istrazi i prethodnom sudskom postupku, kao i da se pridružuje krivičnom gonjenju Sretena Nikolića i postavlja imovinsko-pravni zahtev.

Interesantno je bilo i svedočenje stalnog sudskog veštaka dr Ljubiše Božića koji je ostao pri svom pisanom nalazu i mišljenju iznetom u obdukcionom zapisniku, kao i izjavama na glavnom pretresu u prethodnom postupku. On je potvrdio da se povrede koje su nanete oštećenom Davoru Miliću imaju karakter obično teške telesne povrede, što znači da mu, što se tiče tih povreda, život ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Kada je reč o povredama koje je zadobio pokojni Damjan Dragojlović, veštak dr Božić je ponovio da su one bile vrlo intenzivne, da su povređeni vitalni organi i da praktično nije bilo šansi da mu se medicinskom intervencijom spasi život.

Jedan komentar na “Ponovljeno suđenje za ubistvo u „Zipi“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *