petak, 24. maja 2024.

Ponovo incidenti na sednici Skupštine grada

Objavljeno: 27. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U već viđenom maniru ni današnju sednicu Skupštine grada nisu zaobišli incidenti, a pojedini gradski funkcioneri i odbornici su bili jedinstveni u stavu da je cirkuska atmosfera ponovo zavladala u sali lokalnog parlamenta. Na početku današnjeg zasedanja mesto predsedavajućeg zauzela je odbornica lokalnog parlamenta Slavica Pantelić Cupać, uz tvrdnje da je ona i dalje zakonita predsednica Skupštine grada. Višeminutno ubeđivanje predstavnika grada da se udalji sa tog mesta nije urodilo plodom, pa je zamenik predsednika Skupštine grada dr Zoran Živković proglasio polučasovnu pauzu.

Ni nakon prve pauze problem nije rešen, pa su odbornici vladajuće koalicije izglasali odluku da Slavica Pantelić Cupać bude udaljena sa sednice, jer je prekršila u nekoliko navrata Poslovnik o radu, a potom su proglasili još jednu pauzu. U salu je uvedeno skupštinsko obezbeđenje koje je dobilo zadatak da odbornicu Pantelić Cupać udalji iz sale. Tome se usprotivio odbornik Ljubomir Bradić, koji nije dozvolio pripadnicima obezbeđenja da rade svoj posao, a posle nekoliko minuta Pantelić Cupać je dobrovoljno ustala sa mesta predsedavajućeg i napustila skupštinsku salu.

Nakon toga, mesto predsedavajućeg je zauzeo zamenik predsednika lokalnog paralmenta dr Zoran Živković.

Odbornica Slavica Pantelić Cupać u izjavi za “Patak” kaže da je ona i dalje predsednica lokalnog parlamenta, navodeći da u Službenom glasniku Grada Valjeva do sada nije objavljena odluka o njenom razrešenju.

Na pitanje zbog čega je skupštinsku salu napustila tek nakon razgovora sa odbornikom Ljubomirom Bradićem, Pantelić Cupać odgovara da je salu napustila onog trenutka kada je procenila da je to najbolje za nju, navodeći da razgovor sa odbornikom Bradićem nije uticao na njenu odluku.

Odbornici se na današnjoj sednici izjašavanju o visini poreza na imovinu u 2016. godini, odluci o izdavanju skijališta na Divčibarama valjevskom preduzeću “Kej”, kao i raspisivanju konkursa za izbor direktora JKP “Vodovod”. Odbornici će se izjasniti i o odluci o javnom prevozom, kojom bi trebalo da bude definisano da sva taksi vozila u Valjevu imaju jedinstvene oznake na krovu. Na dnevnom redu je i izbor zamenika pravobranioca, kao i druga kadrovska pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *