utorak, 26. septembra 2023.

Ponovo rade ambulante u Rajkoviću i Banji Vrujci

Objavljeno: 25. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Nakon godinu dana teške borbe sa korona virusom, lekari će ponovo početi sa radom u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci potvrđeno je iz mioničkog Doma zdravlja. Doktori će sa redovnim pregledima početi u ponedeljak 28 juna.

Građani koji se leče u ovim ambulantama više neće morati da dolaze u Dom zdravlja u varoš, već će im medicinske usluge biti pružene u najbližoj zdravstvenoj stanici. Ambulante su radile povremeno, kada su dežurale medicinske sestre i sredom kada je organizovana vakcinacija, dok će od ponedeljka raditi u punom sastavu.

„Više od godinu dana medicinski radnici su bili na prvoj liniji fronta u borbi protiv korona virusa i za to smo im zahvalni. Zahvaljujući odgovornom ponašanju, poštovanju propisanih mera i imunizaciji polako se sve vraća ustaljenim životnim tokovima. Jedan od prioriteta je obezbeđivanje kvalitetne zdravstvene zaštite u svim delovima naše opštine. Od ponedeljka će to biti i realizovano povratkom lekara u ambulante u Banji Vrujci i Rajkoviću“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Janković je istakao da je vakcinacija izuzetno značajna kako bi se okončala pandemija korona virusa i apelovao na sve građane da se vakcinišu.

„Značaj vakcinacije je ogroman. Vakcine su nam pomogle da već duže vreme u Mionici nemamo zaraženih. Odgovornost i solidarnost su ključni za razvoj naše Mionice“, poručio je Janković.

Zbog potrebe za medicinskim osobljem u Kovid ambulanti, lekari, medicinske sestre i pomoćno osoblje iz Rajkovića i Vrujaca bili su premešteni u mionički Dom zdravlja. Od proglašenja pandemije u Mionici je obolelo ukupno 1.616 pacijenta a izlečeno je 1.573 lica.

Ukupno je dato 5.018 prve i druge doze vakcina svih proizvođača. Vakcinacija u mioničkoj opštini obavlja se na tri vakcinalna punkta i to u varoši Mionica, Banji Vrujci i Rajkoviću.

Opština Mionica pokazala je brigu o svojim građanima i tome svedoči činjenica da je podeljeno više od 1.300 vitaminskih paketa za lica koja su obolela od korone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *