sreda, 17. aprila 2024.

Ponovo rade bazeni u Petnici

Objavljeno: 17. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Bazeni u Sportsko-rekreativnom centru „Petnica“ ponovo će od danas biti otvoreni za posetioce. Kako je saopšteno iz Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, koje gazduje petničkim bazenima, saglasnost za ponovno otvaranje bazena, koji su bili zatvoreni duže od mesec dana, dao je Zavod za javno zdravlje u Valjevu. Ta odluka je doneta jer je poslednjih dana smanjen broj novoobolelih od korona virusa, a „Valis“ je spreman da ispoštuje sve preporučene mere koje se tiče zaštite posetilaca od korona virusa.

Kako je objašnjeno, neće biti dozvoljeno grupisanje posetilaca, broj kupača biće ograničen, uz propisano odstojanje, a u sportskom kompleksu „Petnica“ sprovodiće se rigorozne sanitarno-higijenske mere.

Površina kompleksa SRC Petnica je pet hektara, tako da je kapacitet do 4.000 ljudi, a prosečan broj posetilaca tokom letnje sezone je 2.500 osoba, što znači da ima dovoljno prostora i za mere fizičke distance.

Bazeni u Petnici zatvoreni su za posetioce pre više od mesec dana, jer je proglašena vanredna situacija u Valjevu zbog povećanog broja obolelih od korona virusa. Za to vreme mnogi Valjevci rashlađenje su, umesto u Petnici, potražili na okolnim bazenima u opštinama Kolubarskog okruga, a najviše ih je bilo u Banji Vrujci i na bazenima u Sankoviću kod Mionice.

Letnja sezona u Petnici ove godine je trajala samo nedelju dana. Bazeni su otvoreni tek 1. jula, ali su posle sedam dana zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Valjevu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *