petak, 24. maja 2024.

Poplavljene kuće, zatvoreni vrtići

Objavljeno: 25. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon jučerašnjih velikih padavina, voda se povlači i situacija na području Valjeva se normalizuje. Najviše kuća je poplavljeno u Goriću, naselju Gradac, Rađevom selu i Beloševcu, a voda je ušla u nekoliko kuća i objekata u Tešnjaru, a još uvek se ne zna tačan broj objekata koji su se našli pod vodom. Svi građani koji imaju štetu moraju pismenim putem da o tome obaveste Krizni štab Grada Valjeva. Pod vodom su i valjevski vrtići “Zvončić” i “Kolibri”, tako da su deca iz tih obdaništa premeštena u druge vrtiće. Direktor PU “Milica Nožica” Zlatomir Marković kaže da je voda ušla u šest vrtića, međutim, najkritičnije je u vrtićima “Zvončić” i “Kolibri”. Ta dva vrtića trebalo da ponovo budu otvorena u utorak.

Na pojedinim lokalnim putevima ima oštećenja, a u prekidu je saobraćaj na putu ka manastiru Pustinja u Poćuti. Po procenama Štaba za vanredne situacije procenjuje se da će se nakon jučerašnjih padavina pojaviti 6-7 novih klizišta, za čiju sanaciju je potrebno oko 50 miliona dinara. Cisterne Vodovoda i Vidrak  su angažovane na kritičnim mestima, dok su im u pomoć sa mehanizacijom pritekla preduzeća “Ingrap-omni”, Preduzeće za puteve i “Erozija”, a značajnu pomoć ugroženim gradjanima pružili su vatrogasci. Preduzeće “Jedinstvo”, koje gradi regionalni cevovod”, nije uklonilo cev iz korita reke Kolubare na Jadru, pa je za taj posao angažovano preduzeće “Ingrap-omni”, da ne bi došlo do izlivanja reke.

Visina štete od jučerašnjih poplava tek će biti utvrđena, a gradjani štetu mogu da prijave u pisanoj formi na pisarnici Gradske uprave. Saopšteno je i to da će sve nadležne službe tokom vikenda biti u pripravnosti.

Problema je sinoć bilo i sa  strujom u pojedinim naseljima. Situacija je sada normalizovana, potvrdjuje za Patak direktor ED Zoran Nikolić. On kaže da su problemu na Petom puku i Sedlarima, gde je došlo do nestanka struje zbog udara groma, rešeni. U prekidu je više sati bio železnički saobraćaj na pruzi Beograd- Bar zbog odrona između stanica Valjevo i Gradac. Železnički saobraćaj je ponovo normalizovan jutros oko pet časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *