subota, 2. marta 2024.

Posadi svoj hlad i u Mionici

Objavljeno: 7. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionička opština se prudružila akciji „Posadi svoj hlad“, tako da će u petak, 9. aprila, u podne na trgu Živojina Mišića biti organizovana besplatna podela sadnica belog jasena. Obezbeđena je jedna sadnica po osobi, a podela će se obaviti uz pridržavanje propisanih epidemioloških mera.

Uz sadnicu će biti dostavljeno i upustvo za sadnju kao i vezica za ime i datum sadnje, za one koji se sa sadnjom do sada nisu susreli.

Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija i Nemačke razvojne agencije (GIZ) koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

„Cilj ove akcije jeste da se obezbedi čist vazduh. Pored toga, ova akcija ima i zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Ova akcija je prilika da ozelenimo delove naše opštine i  zato pozivamo sve građane da dođu i preuzmu svoje sadnice i da na taj način zajedno učinimo  našu sredinu kvalitetnijim i zdravijim mestom za život svakog od nas“, saopšteno je iz mioničke opštine.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupačnom Poglavlju 27, kao i u skladu da ciljevima svetske akcije „Trilion Trees“ Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *