ponedeljak, 24. juna 2024.

Posao za 300 radnika

Objavljeno: 24. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Austrijska kompanija „Z-line“ u januaru iduće godine otvoriće u Mionici fabriku za proizvodnju presvlaka za autosedišta i u tom pogonu planira da zaposli 300 radnika! Sa predstavnicima te austrijske kompanije predsednik mioničke opštine Boban Janković je potpisao ugovor o otvaranju trećeg pogona kompanije „Z-line“ u jugoistočnoj Evropi. Proizvodni pogon biće smešten u nekadašnjoj šivari „Mladost“ u Mionici.

Ova strana investicija je od velike koristi, kako za žitelje mioničkog kraja, tako i za Opštinu, s obzirom na to da se na evidenciji Službe za zapošljavanje nalazi veliki broj radnika konfekcijske struke, koji su posle privatizacije šivare „Mladost“ ostali bez posla.

„Za nas je otvaranje svakog radnog mesta veoma važno, a naročito kada se radi o dolasku stranog investitora, koji je spreman da zaposli veći broj ljudi. Pogon za proizvodnju autopresvlaka biće otvoren u januaru. U roku od dve godine posao će dobiti 150 radnika, a plan austrijske kompanije je da u naredne tri godini u tom pogonu zaposli ukupno 300 radnika. Da bi privukli strane investicije i otvorili nova radna mesta, odlučili smo da ovoj kompaniji u naredne dve godine besplatno ustupimo prostor nekadašnje šivare ’Mladost’, a pored toga, preko našeg Centra za obrazovanje i razvoj pružićemo im podršku za obuku radnika“, rekao je za portal Patak online predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Prvi čovek Mionice naglašava da je pravljenje povoljne klime za investitore i otvaranje novih radnih mesta prioritet lokalne vlasti. „ To je jedini način da zaustavimo ekonomsku migraciju mioničkog stanovništva. Razvoj Opštine mora da bude baziran na realnim resursima, podrškom razvoju poljoprivrede, turizma i u ovom slučaju industrije jedini je način da osnažimo naše stanovništvo i ostvarimo privredni rast“, napominje Janković.

Firma „Z-line“ se bavi serijskom i specijalizovanom proizvodnjom u oblasti autoindustrije, brodogradnje, avijacije i nameštaja.

 

Jedan komentar na “Posao za 300 radnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *