nedelja, 26. maja 2024.

Poskupljenje svojih usluga zatražio i Vodovod

Objavljeno: 12. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon što je JKP „Vidrak“ zatražilo saglasnost Gradske uprave za povećanje cena svojih usluga, isti zahtev je uputio i „Vodovod“, koji traži poskupljenje od 10 do 32 odsto.

Zahtev za saglasnost je Gradskoj upravi upućen 9. maja, a Nadzorni odbor tog preduzeća je 29. aprila doneo odluku o povećanju cena usluga koje pruža JKP „Vodovod“. Pored povećanja, predviđeno je da građani ubuduće plaćaju i uslugu prečišćavanja otpadnih voda i to 26,21 dinar za kubni metar.

Kako je obrazloženo, cene usluga „Vodovoda“ nisu menjane od septembra 2016. godine.

„Da bi se uspostavili ekonomski principi poslovanja JKP ’Vodovod’ neophodno je izvršiti definisanje novih cena pružanja usluga“, navedeno je u obrazloženju Nadzornog odbora.

Ukoliko Gradska uprava da „zeleno svetlo“, poskupljenje vode i odvođenje otpadnih voda za građane, škole, bolnicu, ustanove i korisnike socijalne pomoći u Valjevu biće 32 odsto, dok bi za privredu cena kubnog metra vode i odvođenje otpadnih voda trebalo da ostane nepromenjena.

Što se tiče Divčibara, predviđeno je povećanje cene vode i odvođenja otpadnih voda za 10 odsto i za građane i za privredu. U Valjevskoj Kamenici će voda biti skuplja za 32 odsto, oni koji se vodom snabdevaju sa vodovoda Prskavac imaće poskupljenje za 10 odsto, dok će cena za potrošače sa seoskog vodovoda Kukalj ostati nepromenjena.

Patak online

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *