petak, 21. juna 2024.

Posle Doma za stare, Japan finansira sanaciju rečnog korita

Objavljeno: 17. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sanaciju rečnog korita reke Kolubare, koje je oštećeno u majskim poplavama, finansiraće Vlada Japana. Narod Japana za taj posao izdvojiće skoro 111 miliona dinara, a Vlada Japana je već dala dva miliona evra za izgradnju Doma za stare, objekta čija izgradnja još uvek nije završena. Kako je saopšteno iz Gradske uprave, iduće sedmice bi trebalo da počnu radovi na kompletnoj sanaciji i vraćanju u prvobitno stanje korita Kolubare, uzvodno od mosta na Jadru do teniskih terena, u dužini od 840 metara. Radiće se i 275 metara leve obale reke Kolubare, nizvodno od mosta na Jadru. Izvođač radova je valjevska “Erozija”.

„Korito reke Kolubare je uništeno u majskim poplavama i hitna sanacija je neophodna kako bi se sistem odbrane grada od poplava vratio u stanje od pre 15. maja i podigla bezbednost Valjeva“, navodi se u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Iduće sedmice Valjevo bi trebalo da poseti i ambasador Japana u Srbiji, koji je već, po rečima ministra Aleksandra Vulina, uručio protest Srbiji zbog toga što je donacija Vlade Japana za izgradnju Doma za stare u Valjevu potrošena, a objekat još uvek nije završen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *