nedelja, 21. jula 2024.

Posle godinu dana proradio mamograf u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 31. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle skoro godinu dana pauze u valjevskoj bolnici je proradio mamograf! Popravku ovog važnog dijagnostičkog aparata je finansirala vojna fabrika “Krušik” sa 4,5 miliona dinara. Akciju za popravku mamografa, koji je bio u kvaru od avgusta prošle godine, su pokrenuli Radio Patak i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, a valjevska vojna fabrika je pristala da snosi celokupne troškove. Kako je objašnjeno, zamenjeno je “srce” ovog aparata, tako da će mamograf još dugo godina biti na usluzi ženama Valjeva i opština Kolubarskog okruga.

„ Ovo je najlepši poklon ’Krušika’ svim ženama Kolubarskog okruga, jer znamo da ovaj dijagnostički aparat može da sačuva živote mnogih žena. ’Krušik’ je još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija i bez ikakvog dvoumljenja, u ovim teškim vremenima, odlučili su da pomognu ovu akciju i plate popravku ovog aparata“, poručili su inicijatori ove humanitarne akcije.

Direktor “Krušika” Mladen Petković je rekao da se nada se da ovo biti dobar primer i podstrek drugim preduzećima da pomognu lokalnoj zajednici. “Regionalnoj bolnici u Valjevu gravitira oko 200.000 stanovnika Kolubarskog okruga. Među njima je veliki broj žena. Život je najlepši dar i zato ga moramo čuvati. I jedan spasen život je veliki uspeh, a verujem da će, zahvaljujući popravci mamografa, biti spasen veliki broj života žena“, poručio je Petković.

Humanitarna akcija za popravku mamografa je organizovana pošto država nije pristala da plati popravku mamografa koji je Vlada Japana poklonila 2011. godine valjevskoj bolnici, uz obraloženje da ga Ministarstvo zdravlja nije ni kupilo. Ovo je druga akcija koju su Radio Patak i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić organizovali u poslednjih nekoliko meseci za valjevsku bolnicu. U aprilu je obezbeđeno 1,6 miliona dinara za kupovinu testa opterećenja srca za odeljenje kardiologije.

Jedan komentar na “Posle godinu dana proradio mamograf u valjevskoj bolnici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *