ponedeljak, 20. maja 2024.

Posle obilnih kiša situacija pod kontrolom

Objavljeno: 30. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – „Grad Valjevo apsolutno drži situaciju pod kontrolom, nakon obilnih kiša u valjevskom kraju“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović obilazeći radove na putu u selu Belić, koji je potpuno prekinut za saobraćaj.

U pet sela valjevskog kraja proglašena je vanredna situacija zbog intenzivnih padavina tokom jula meseca, kada je pričinjena znatna materijalna šteta. Vanredna situacija proglašena je u naseljenim mestima: Brezovice, Bačevci, Suvodanje, Rebelj i Belići. I kao da julske kiše nisi bile dovoljne, u petak je Valjevo i okolinu zahvatila nezapamćena, jaka kiša koja je prouzrokovala izlivanje inače malih reka Ljubostinje, Perajice, Krivošije i Rabasa. Poplavljene ulice, regionalni putevi za Beograd i Šabac, ali na žalost i brojna domaćinstva i usevi, kao i odneti putevi, bilans su kiše u Valjevu.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je u svojstvu Komandanta Štaba za vanredne situacije organizovao hitne mere sanacije štete. Prema njegovim rečima, a u konsultaciji sa Milanom Mihailovićem, načelnikom Odeljenja za vanredne situacije PU Valjevo, u ovom trenutku nema razloga da se vanredna situacija proglasi i na području Rađevog Sela. Gradonačelnik je rekao i da je u stalnom kontaktu sa  Đorđem Maleševićem, direktorom “Erozije” Valjevo, i da je ovo preduzeće već počelo sa otklanjanjem posledica u gornjem toku reke Ljubostinje.

Mislim da je na Stavama u ovom momentu najzrelija situacija da se možda proglasi vanredna situacija, međutim to ćemo znati nakon sednice Štaba za vanredne situacije koja je zakazana za ponedeljak”, rekao je Gvozdenović i istakao da je potrebno da se što pre uspostave komunikacije prema svim mestima u Mesnoj zajednici Stave koje su u ovom trenutku u prekidu.

Što se tiče Brankovine, gradonačelnik je rekao da je prema informacijama kojima on raspolaže oštećena ambulanta Doma zdravlja te da je deo puta koji vodi ka spomen-kompleksu pod vodom. On je poručio i da će taj deo puta biti saniran u potpunosti i da će se radovi u Brankovini izvoditi sa posebnom pažnjom, što je, kako kaže, poručio i meštanima.

Iz Gradske uprave poručuju da svi građani kojima je usled vremenskih nepogoda pričinjena šteta na objektima i infrastrukturi to mogu prijaviti na broj kol centra – 1985.

Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *