sreda, 19. juna 2024.

Posle pešačkih staza, klupa i igrališta linijski park dobija modernu rasvetu

Objavljeno: 18. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Nova mionička atrakcija, linijski park uz reku Ribnicu, čija je izgradnja počela prošle godine, dobiće i novu, modernu rasvetu. Uz pešačku stazu dugu pola kilometra, biće postavljeno 26 novih kandelabra.

Radovi, vredni tri miliona dinara, biće završeni do kraja juna, a linijski park je već sada omiljeno šetalište Mioničana. Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković i istakao značaj linijskog parka za decu.

Radovi

„Uspeli smo da u centru varoši napravimo zeleni kutak i igralište za decu. Iz dana u dan ulepšavamo linijski park. Ovaj prostor je ranije bio nepravedno zanemaren. Povremeno se pretvarao i u divlje deponije. Od neuređenog mesta uspeli smo da napravimo park i šetalište. Očekuje nas i dodatno ozelenjavanje parka u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Mionica će imati glavno gradsko šetalište pored reke, poput velikih gradova“, rekao je Janković.

Boban Janković obilazi radove

Radove na izgradnji linijskog parka krajem prošle godine otvorila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, a lokalna samouprava i Ministarstvo zaštite životne sredine opredelili su 16,7 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

Dečije igralište od oko 370 kvadrata, zelene površine s drvećem, moderno šetalište široko tri metra, su već deo linijskog parka. Dodatno ozelenjavanje i rasveta doprineće da park dobije još lepši izgled i postane mesto za odmor i rekreaciju svih Mioničana i turista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *