petak, 24. maja 2024.

Postavljaju kamere koje do iduće godine neće imati nikakvu funkciju

Objavljeno: 11. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu će naredne, umesto ove godine, proraditi još tri kamere koje snimaju saobraćajne prekršaje. Pored četiri postojeće kamere za automatsko snimanje prekršaja, nove kamere biće postavljene na „duplim trakama“, na izlazu iz Valjeva u pravcu Beograda, zatim na putu ka Bajinoj Bašti i na obilaznici kod „Jugopetrola“. Ove kamere registrovaće saobraćajne prekršaje, uključujući i prekoračenje dozvoljene brzine, a nesavesni vozači će kaznu dobiti na kućnu adresu.

Postavljanje kamera bilo je planirano za ovu godinu, ali će, kako saznajemo, biti odloženo za 2018. Na „duplim trakama“, na izlazu iz Valjeva kod „Publika“, smo uočili da je montirana konstrukcija na kojoj će biti postavljene kamere, ali one će proraditi iduće godine, jer sada predstoji nabavka odgovarajućeg servera.

„Kamere će biti postavljene do kraja godine, ali neće biti u funkciji dok ne kupimo odgovarajući server. Za kupovinu tog servera novac bi trebalo da obezbedimo iduće godine“, rekao je za Patak online predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Dobrosav Janković. On nije precizirao zbog čega  Grad na vreme nije opredelio novac za kupovinu servera, jer postavljene kamere, bez njega, nemaju nikakvu funkciju.

Za nabavku tri nove kamere je izdvojeno osam miliona dinara, a novac je obezbeđen od sredstava koja se u gradsku kasu sliju po osnovu naplate saobraćajnih prekršaja koji su napravljeni na području Valjeva.

U Valjevu su do sada postavljenje četiri kamere. Pored kamera u centru grada, na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, kamere su postavljene kod Parka Pećina u Ulici Majora Ilića, kod trgovine „Sezam“ na Šabačkom putu i u ulici Vladike Nikolaja kod štamparije „Publik“, na ulazu u Valjevo.

4 komentara na “Postavljaju kamere koje do iduće godine neće imati nikakvu funkciju

 1. Odraz dobrog rada gradonacelnika , ali kada smo kod kamera ko postavlja kamere u Domu zdravlja i da li je bio tender, kolika je vrednsot radova ?

  7

  4
 2. Kad smo kod kamera.Na ovolikoj Bratislavi nema kamera koliko ima u jednom malom Valjevu.Pranje novca opet i opet i opet.

  6

  2
 3. U Domu zdravlja kamere kao okicena jelka !Ko se i koga plasi ? Ili je u pitanju nesto drugo , kao i sa navigacijom za snaitete, skidaj jedne stavljaj druge ? Kako se ovo moze nazvati, Opreznost , bezbednost , ili nesto dugo sto donosi nekom puniji dzep?

  3

  1
 4. Е моји Ваљевци треба да вас је срамота један дошљак из Лознице оперативац кумровачке а не саобраћајац школе поставља камере у вашем лепом Ваљеву. Ваљево је други град у Србији после Новог Сада
  по броју камера.Само напред нећете дуго са Гвозденовићем и Глишићем. Врло брзо ћетете у бајбук.

  2

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *