subota, 20. aprila 2024.

Potpisan ugovor za brzu saobraćajnicu koja Valjevo spaja sa autoputem

Objavljeno: 11. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Srbije, JP „Putevi Srbije“ i kompanija „Čajna Šandong“ potpisali su komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, kojim će Valjevo biti povezano sa auto-putem „Miloš Veliki“i regulaciji reke Кolubare.

Kako prenosi Beta, ugovor su potpisali mnistarka Zorana Mihajlović, direktor „Puteva  Srbije“ Zoran Drobnjak i direktorom kompanije „Čajna Šandong“ u Beogradu Džang Đančao. Potpisivanju je prisustvovala je i ambasadorka Кine u Srbiji Čen Bo.

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilimetara, a početak radova planiran je za 17. juni. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja, a deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Кolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije. Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“,u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“i Кoridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *