subota, 20. jula 2024.

Povećava se broj dece zaražene salmonelom

Objavljeno: 28. marta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Broj dece za koju se sumnja da su zaražena salmonelom se povećava. Do sada se lekarima javilo više od 20 mališana iz svih valjevskih vrtića. U valjevskoj bolnici na lečenju je još zadržano četvoro dece i lekari kažu da je njihovo stanje stabilno i da se oporavljaju. Direktorka Zavoda za javno zdravlje Marija Gavrilović kaže da je salmonela potvrđena kod desetoro dece, dok se broj onih koji se javljaju sa simtomima ove crevne infekcije, konstatno povećava. Ona kaže da će tokom dana biti doneta odluka o tome da li će biti proglašena epidemija salmonele.

Tokom jučerašnjeg dana sanitarna inspekcija je obavila nadzor nad centralnom kuhinjom PU “Milica Nožica”, gde se priprema hrana za sve valjevske vrtiće i đake u celodnevnom boravku u Prvoj školi, gde je, takođe, jedno dete zaraženo salmonelom. Načelnica sanitarne inspekcije Branka Miholjčić  kaže da je obavljena kontrola i svih valjevskih vrtića, koja je pokazala da su higijenski uslovi zadovoljavajući.

Ovo nije prvi slučaj zaraze salmonelom u valjevskim vrtićima. Tokom 2009. godine je salmonelom zaraženo 40 mališana iz gradskih vrtića.

Jedan komentar na “Povećava se broj dece zaražene salmonelom

  1. Ima li odgovornih zato što nam neko truje decu? Ima li bar moralne ogovornosti, pa da neko podnese ostavku? Zašto tužilac ne pokrete istragu, zato što nama neko truje decu? Jel ovo kadar SNS stručan i moralan koji nam truje decu?

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *